Häcken full!

Idag har det vart fullt upp! Väckarklockan(den som alltid ringer innuti mig) ringde vid 09.30, solen sen och jag med den. Bara att gå ner och käka frukost, välja bikini och ta moppen ner till stranden.

För er som läst på Face så är jag den nya Sir när jag fick frågan "How mutch Sir?" när jag skulle tanka moppen. Bara för det fick han 20 bath i dricks!

Det blev i alla fall stranden, en grillad majskolv till lunch av majskvinnan, hem o lämna handduken o gå på toa, moppa iväg till nagelkvinnan, handla lite smått o gott på supermarketen och sen hem och invänta de två musketörerna. Såhär mycket har jag inte gjort på en och samma dag på evigheter. Jag har vart riktigt stressad!

Nu sitter jag i alla fall här med långa fina (opraktiska) naglar, nystädad och nyduschad och bara väntar. Har en tickande huvudvärk som har legat i bakrunden hela dagen men jag vill inte ta mer treo nu för då strejkar väl magen som jag äntligen fått balans på.

Jag har ju inte berättat om vår sista kväll i ao nang, eller sista utekväll rättare sagt. Kommer till det i ett annat inlägg men det är första gången en 50+are försöker ragga upp mig i alla fall!

Nu ska jag koncentrera mig på min Chang och mina Wasabinötter en stund, slappa den sista timmen innan vilan är över.

Haj haj!




Regn? Vad f--?

Nu har det regnat 2 halva dagar i rad. Fast visst, jag ska inte klaga för jag har fördrivit tiden med annat under dessa timmar! Vad jag har gjort? Läst(=sovit) såklart!

Igår Bestämde jag mig ju för att åka in till stan på kvällen. Tänkte att jag skulle ta minibussen för jag var egentligen tvungen att tanka moppen men jag orkade inte åka till bensinstationen och bli lurad och höra fåniga kommentarer om att mitt hår är ljust.

Min tanke var ju att fixa naglarna men när jag såg på klockan och sedan på visitkortet insåg jag att det nog var försent, vilket det också var, så jag beställde en tid till måndag (ja imorgon) istället. På vägen därifrån gick jag in på det nyöppnade Body Shopet och köpte mig en boduscrub. Bort med all död hud och fram med den nya, hallelujah!
Efter det styrde kosan med bestämda steg mot Lasses. Vad jag åt där ska ni snart få se. Sen unnade jag mig en timmes lång fotmassage där tanten bredvid mig satt och snarkade högt. Alla i personalen satt och småfnissade åt henne, inklusive jag såklart. Borde kännas meningslöst att massera nån när den ändå sover? Eller?

Aja, imorgon kommer min efterlängtade pappa med mitt efterlängtade lösgodis och min efterlängtade kaviar. Det kommer bli som en lite för tidigt julafton för mig imorgonkväll!

Nåt jag inte har berättat här i bloggen är ju att jag under min första kväll här i Hua hin, den här omgången alltså, var på den japanska restaurange Fuji och smällde i mig sushi. Till det drack jag en vattenmelon shake i vanlig ordning och när den var uppdrucken såg jag till min förfäran att en mygga hade lagt sig och dött, I MIN SHAKE!
Ska jag ta det som ett hot? Är det ren tillfällighet? Är det nån inom myggindustrin som läst mitt inlägg om mina tankar att utrota myggor?
Jag känner mig förvirrad och rädd och det känns inte Okej.

Hej så länge!

Mmmm gott!
Förrätt



Varmrätt!



Ser ni myggan????!!!!



Rabiestjejen!

Sjukdommar!

Efter allas tjat om att jag kommer få rabies hit och dit och tidningar skriver om hudcancer och gud vet vad, har jag på förmiddagen när det regnade suttit och googlat upp dessa olika sjukdommar och sympton. Jag har nu gjort en självdiagnos och kommit fram till att ja, jag har både rabies, hudcancer, skabb och eventuellt en hjärntumör. Tror faktiskt jag har fått blodförgiftning också.
Det är inte bra att sitta och läsa på smittskyddsinstitutet.

Jag har härmed klappat min sista katt (i Thailand alltså!), punkt.

Hmm...

... vad ska man göra idag? Jag hade planerat en stranddag men det är mulet ute??!! Kanske ska åka in till stan o ta en massage, fixa naglarna, äta svenska köttbullar och ha en lite allmän egenvårdar dag?
Har för övrigt sjuuuuuuk träningsvärk. Dödade (mina fötter) ju 30 min på bandet igårkväll med så apoteket är ju en sak som är säker.

Tänkte inte skriva så mkt men jag har ju glömt att säga att jag köpt 2 nya skal till min älskling! Jag vill ju dölja den hemska olyckan som ar hänt Mr. iPhone.


Oväder på ingång?

Jag hade ont i huvet halva dagen igår och nästan hela idag. Kan det vara sämre väder på G? Det visar sig om inte annat!

Idag har dagen sett ut följande:
Vaknade i hopp om att huvudvärken var bortsoven. Det var den inte. Tog 2 treo, gick o kissa och la mig igen. Googlade huvudvärk på höger sida och ramlade in på nån koreansk grej. Det std att jag skulle trycka med nageln på höger sida av långfingertoppen tills det släppte. Jag vet inte om det var treon men det hjäpte i alla fall, men släppte helt gjorde det aldrig.

Gick upp lite försiktigt kl 11 och kände mig för. Jo, jag kunde nog gå o träna, ingen bortförklaring idag inte.
Så jag gick till gymmet, hemskt smidig att ha ett gym så nära, varför har jag inte det i Oslo? Körde löpbandet tills benen sa nej då gick jag och åt frukost/lunch eller kalla det vad ni vill.
Efter allt det där var jag välförtjänt att resten av dagen ligga på luftmadrassen i poolen och det gjorde jag. Sen kom huvudvärken tillbaks igen och i ren protest gick jag och la mig, igen. Så nu har jag vart nyvaken en stund och kokat spagetti med burkcarbonara, ingen höjdare, med melon till efterätt!
Funderar starkt på att ta gymmet igen nu när jag är nysoven så jag gör av med lite energi.

Föresten, jag saknar Öystein så himla mkt och skulle göra allt för att han kom ner hit. Jäkla skola. Men jag får trösta mig med att jag får två nya lekkamrater på måndag, pappa och staffan. Då blir det yatzy varenda kväll!

Ha det på badet!

<3

Thank you no thank you thank you.

Det är det man hör dom flesta svenskar säga till alla dricka/glass försäljare på strändern här nere haha. Räckte det inte med en gång? Lika bra att vara tydlig.


Sista kvällen på pippi blev lite blötare än beräknat. Vi skulle ju liksom upp och åka båt dagen efter. Men lika gla för det var ja men gladast var nog bartendern.
Vaknade i alla fall och kände av läget. Kändes ändå helt Ok. Sen rester jag mig upp och såg kläderna ligga hullerombuller över halva rummet, då mådde jag inte lika bra.
När dessutom Mikaela vaknar och sedan hånler och säger "glöm inte att du ska dra min väska till båten" det var då helvetet bröt ut. Mikaela reste med en såndär stenålders resväska som är helt jävliga att dra i det där pyttelilla handtaget på ena sidan.

Men jag är inte den som är den. En lovad sak är en lovad sak så jag tog den där stora oranga monstret och började helvetesfärden ner för dom 1000 miljoner trappstegen både från rummet och från den "lilla kullen" som dom som bokade hotellet åt oss så snällt kallade den.
Vi kom i alla fall ner och vi började gå. Pippi är inte stort och tar vanligtvis inte mer än 10 min att ta sig igenom men det här, det kändes som flera timmar innan vi var framme på båten. Jag svettades som en gris, och grisar kan inte ens svettas, och handen hade typ domnat bort och såg ut som några uppsvällda överstekta prinskorvar.

Men vi var i alla fall på båten när det helt plötsligt slog mig, Sjösjuketabletterna!
Dom var nerslängda i en väska nånstans. Tack och välkommen sjösjukan sa jag. Båtresan tog ca 1,5 timme men kändes mer som 3 år. Jag bytte plats 4 gånger i hopp om att jag skulle må mindre illa på nästa ställe jag satte mig. Det hjälpte inte.
Ett tag satt jag nere med Mikaela, som för övrigt satt och sov farligt nära kanten som inte fanns utan slutade rakt er i vattnet. Man hinner tänka många tankar när man sitter där och är rädd och mår illa:

Jag vill av båten. Undrar om nån skulle märka om jag hoppade av. Kanske jag kan simma hem. Jag tror jag måste spy. Vart ska jag spy. Tänk om jag ramlar överbord om jag spyr. Skulle nån hoppa i efter mig om jag ramlade av. Gud vad den här kanten är låg. Tänk om jag halkar och ramlar överbord när jag går förbi. Jag vill inte simma i land. Tänk om det hoppar upp en haj och biter mig när jag sitter här. Jag kan inte sitta kvar här. Vart ska jag sitta. Undrar om det finns en ledig plats inne. Åh jag vill vara framme nu. Jag tror jag måste spy. Tänk om båten sjunker när jag sitter inne. Tänk om motorn exploderar. Jag hoppas att mikaela inte har ramlat i vattnet. Tänk om alla ramlar i och det finns farliga maneter här. Jag mår illa.


Ungefär sådär lät det i mitt huvud under den båtresan. Vi kom tryggt fram och la oss direkt i varsin säng när vi kom fram. Båda mådde sådär och det snurrade i huvet efter båten men en pizza gick ner och den var god.

Den kvällen blev inga barn gjorda, det blev det inga andra kvällar heller som tur är. Det var min sista båttur hittills, om man inte räknar med långgsvansarna. Vi höll oss sedan till Poda och Phra Nang. Jag tror att matbåtkvinnan på poda kände igen oss till slut för hon gav oss massa extra mat som vi inte hade betalat för. Och det var ju snällt.

Lakoorn (eller nåt sånt, hejdå i alla fall!)

den fina sanden på phra nang





hittade den här, så jag tog hem den

Hemma i säkerheten(nära toaletten) igen.

Ja nu sitter jag här i den röda soffan igen och chillar. Det är ganska skönt. Det är mulet ute och faktiskt är det ganska skönt det med. Jag har ju vart iväg på 2 veckors semester i Ao Nang och några nätter på pippi och faktiskt en natt i Patong.
För att sammanfatta de senaste 2 veckorna med ett ord = HeltFantastisktUnderbart!
Vi har badat och vi har solat och vi har lekt och spelat yatzy, vi har ätit och druckigt och dansat och prutat och shoppat, spanat efter maneter och hittat maneter, spytt galla över odrägliga uruguayare och jobbiga italienare, blivit myggbitna och flugattackerade och framförallt skrattat och haft roligt. Det var med en liten tår i ögat och ont i magen(diarrén) jag lämnade mikaela i Ao Nang för att åka vidare.
Men nu är Mikaela hemma (du vet att jag tänker på dig!) och jag har hunnit träffat Kaya och hennes kompis i Patong. Dom möttes av regn, men efter regnet kommer ju solsken så när jag satte mig på bussen i tisdags eftermiddag strålade solen klar på himmlen. Självklart hade jag velat stannat längre men min mage har börjat protestera mot att vara utomlands tydligen. Den är väl i trotsåldern eller nåt. Men den har börjat lugna sig nu i alla fall, nu när jag äntligen har en riktig toalett med papper och spolfunktion inom räckhåll 24/7.
Tänkte gå in lite mer detaljerat på vad vi gjort de senaste veckorna i ett annat inlägg. Tänkte bjuda på lite bilder först och främst eftersom alla tjatar att jag ska "ta många bilder!". Så här kommer litegrann i alla fall!
Thailand, yeeeeey!
Hippie bar i Ao Nang



En relativt "fräsh" toalett, spolar gör man genom att hälla vatten i toaletten, se hinken till vänster



Glad säl!



Man kan inte annat än älska Poda Island.



Pad Thai från matkvinnan i båten.



Lycklig och varm







Matbåten på Poda



Kom en liten regnskvätt



Back on track!

Nu ar vi i Ao Nang (igen) sen i mandags morse. Bussresan gick super forutom att jag nasta i somnen strop thaiaren som lag och snarka bakom mig.
Tankte summera lite kort vad vi gjort:

Forsta kvallen gick vi (Mikaela) ut hart och det blev bade en och tva buckets pa hippie bar. Vi dansade ensamma pa ett dansgolv och sjong hogljudt till Job 2 Do.
Vi tog en tuk tuk till hotellet men fick snart tvarnita for jag hade for omvaxlingsskull glomt min kamera. Den lag och vantade pa mig nar jag kom tillbaks. Vi kom hem till hotellet, jag somnade, mikaela spydde. Vi vaknade pigga (i alla fall jag hihi) och glada och gick raskt till stranden.

Dagen efter var vi sparsamma med bade ol och buckets och tog en bat till PODA! Antligen! Mitt paradis. Lika underbart som jag minns det. Nar vi akte dit sa tornade nagra morka elaka moln upp sig bakom berget. I baten sa slangde jag alla forbannelser jag kan (ungefar ca 0st) och hotade dom att forsvinna. Det hjalpte for halvvags over berget blev dom radda och vande.Vi badade och solade och gick en svang till vanster, badade lite till och gick at andra hallet, badade igen, jag snubblade stillastaende over ett rep tillhorande en bat och skrapade upp bade kna och fot pa den elaka sanden.
Vi tog en massage nar vi kom tillbaks.
Dagen efter blev det phra nang, lite lugnare. Inga repolyckor.
Massage igen.
Rumbyte och lugn dag pa Ao Nang beach. Eller lugn och lugn, panikattack brot ut nar en ond manet oppnade sin stora kaft och forsokte sluka Mikaela. Jag kom till undsattning och skramde bort den.
Idag blev det Poda igen, man kan inte fa nog! Varken rep eller manet attacker utan bara en lugn och skon dag.

Imorgon drar vi till pippi nagra natter for att sedan komma tillbaks hit. Vi bor pa ett jattebra hotell som heter Baanlay Bungalows och ar relativt billigt for det  billigaste rummen. Nu ska vi hem o packa sen snarka.

Smell you later!



Arhundradets varmaste natt!



Jag vet inte, men jag gillar Poda.



Strike a pose!



Jag och Poda.



Jag saknar dig Oystein!

En vacker dag...

... ska jag antingen uppfinna ett medel som utrotar alla myggor på hela jorden, eller forska fram ett vaksin som man sprutar in i blodet som gör att blodet luktar så skitilla i en myggnäsa att dom inte vill komma i närheten av dig för resten av livet. En spruta räcker.

Det kliar vansinnigt mycket på mina miljoner bett på benen. Varför siktar dom på benen och fötterna?

Idag har jag tränat, as usual. Ni kan hädanefter kalla mig Hulk Cathrin. Sen har jag legat och brynt fläsket o solen hela dagen. Mitt andra namn är Brownie.

Jag har dessutom dammsugit, det var ju en match i sig. Svetten tog aldrig slut när jag väl hade satt igång. Och jag dessutom konkade upp sugaren på övervåningen också hjälpte inte dirket till. Men när det är avklarat är det bara torkningen av golven som är kvar och det gör jag imorgon.

Det blir inge mer ikväll. Hade haj.

Veckan lider mot sitt slut.

Det är redan fredag, skönt! Men dom kommande veckorna kan gärna få gå sakta så vi riktigt får njuta där nere i paradiset!
Imorse när jag gick på löpbandet så kom jag ihåg när jag var liten o skulle springa miniruset. Det var 1 eller 3 km om jag minns rätt. Det var ju jättebra att peppa barnen till att komma ut och motionera. Men när man kom i mål så fick ju alla en vinst eller vad man ska säga. En medalj, mjölk, supersöt bulle och ett Happy Meal? Här lockar man ut barnen för skoj och motion genom att muta med Happy Meal?

Om man nu vill att barn ska röra på sig mer för att inte bli överviktiga så känns det ju inte som att man ska ge dom McDonalds mat direkt när man har avklarat sin kilometer. Men jag vet inte, jag är ju ingen kost expert direkt och defiitivt ingen barnexpert.

Jag drog ner till stan idag efter träningen för o köpa bussbiljetten ner till Krabi på måndag. Jag hade ju aldrig trott att biljettjäkeln skulle kosta 921bath, men det är väl för att jag är en Very Important Person och åker V.I.P bussen first class som han sa. Jag får ett säte för mig själv i alla fall. 2 åkesjuketabletter på det så somnar jag nog som en stock! Jag åker kl 22.00 på söndagkväll och är framme 07.00 på måndag morgon. Vad jag ska göra mellan 07.00 och 14.00 (det är då jag får checka in på hotellet) är ännu oklart. Det löser sig nog! Annars får jag väl ta mitt pick o pack o lägga mig på stranden som en annan luffare.

Mitt liv är inte så händelserikt när jag är här i Hua hin på egen hand. Kommer nog ha lite mer att skriva om nästa vecka och lite finare bilder att lägga upp!

Hejdå, hemskt mycket hejdå!

Roar mig själv genom att utföra hamsterminen (mammas påhitt)



"dagens outfit" haha, Kissie #2?



Kvällens middag. Nudlar ochh annanasjuice
Gick föresten till restaurangen idag och åt spagetti carbonara och dte ar gudomligt gott!

Torsdag.

Det här var inte min dag. Den började bra med guidad tur ner till stranden av grannen sen åkte jag hem för o gå 30 in på löpbandet och simma 30 min i poolen. Det gick ju som sagt bra. Efter frukosten tog jag moppen och rullade ner till havs. Gick en runda på stranden och la mig sen och lyssnade på musik.
Jag blev inte så långvarad på stranden för runt om mig började det samlas äckliga gamla gubbar med små thailändskor. Då miste jag strandaptiten lite och åkte hem istället.
La mig i soffan och läste ut boken, grinade en skvätt på slutet. Sen tvärsomnade jag och vaknade 2 timmar senare! Så jag missade såklart min guidade tur runt om här i området. Man blir lite lustig i kroppen när man sover sådär på dagen så jag är halvseg nu men gick för en stund sen bort till restaurangen för o få i mig lite mat. Var sjukt sugen på pasta och jag visste att det fanns pasta carbonara på menyn. Är lite trött på thaimat nu efter att ha käkat det i snart 3 veckor.

När jag kommer till restaurangen sitter det lite folk här o där så man känner sig extra ensam när ma går dit själv. När jag ska beställa så fick jag inte ta pasta för ikväll, just ikväll, serverade dom bara thaimat. Jippi, det som jag var så sugen på... Det blev i alla fall scampi i sötsur sås och massa grönsaker (äter inte kycklling här nere pga av magen, eller jag vågar inte helt enkelt särskilt när jag fick dålig kyckling på Farris bad i norge som är ett fint spahotell och gjorde så jag fick springa på toa med magont halva natten och morgonen). Jag trodde i alla fall att det var det jag skulle få men helt plötsligt dyker servitrisen upp oc säger att shrimpsen var slut, Chicken????
Jaha, då kunde jag lika gärna stannat hemma och ätit min youghurt istället kände jag men när jag ändå var där så fick jag banne mig äta. No chicken sa jag, bara grönsaker.
Jag åt upp hälften och tog in notan sen. Hade ju i min vilda fantasi tänkt att när dom faktiskt inte hade det som stog på menyn och eftersom jag inte äter kyckling så skulle jag inte behöva betala fullt. Jäkla snålis tänker ni kanske nu eftersom allt är så billigt här ändå. Men när jag ändå fick punga nästan 40 spänn för lite grönsaker och ris så tyker jag faktiskt inte att det är så billigt. Men det är ju ingen idé att klaga så jag betalade och gick. Ska däremot tänka om en extra gång innan jag går dit för att äta.

Jag saknar Öystein så himla mycket nu. Jag hoppas hoppas hoppas att han kan komma ner hit till mig.

Nu ska jag börja läsa en ny bok. Hejdå!

Längtar till vita stränder och turkost vatten. Inte långt kvar till måndag nu.

Gott nytt år igen!

Idag är du kinesiskt nyår. Kaninens år. Massa kineser här i stan och jag har samma uppfattning om kinesiska kineser fortfarande. Men den kommer jag inte skriva här för då blir säkert klassad som rasist eller nåt sånt patetiskt.

Jag tänkte inte tillägna hela inlägget åt Kina utan åt min dag på mopeden!
Jag började med att ta en tur ut från området och försöka hitta till market village men jag körde fel och siktade mot stranden som inte alls skulle vara svårt att hitta till  enligt alla andra. "Sväng bara in på soy 97". Ja det var ju lätt som en plätt. Jag hade nog svishat förbi soy 97 för flera kilometer sen när jag bestämde mig för att vända.
Då styrde jag kosan in på vår väg igen och jag hade ju sett skylten Hua Hin floating market flera gånger och tänkte att dit ville jag. Så jag brummade på in i landet och ut i bushen. Vägen var lite bocklig och jag var nervös. Höll mig på mina trygga 35-40km/h men när en moppe med en hel familj på körde om som bara den ökade jag farten lite grann.
Det gick hur bra som helst, problemet var bara att här nere är det ju ganska varmt så man vill ju inte ha allt för mycket kläder på sig. Oftast blir det ju klänning (det ska man inte ha när man kör moppe) eller kjol (inte det heller om den inte är tajt) eller ett par korta shorts. Jag hade det sistnämna. Eller det var snarare ett par lite längre hotpants som jag hade under en lång t-shirt. Problemet när låren blir bara är att när huden sitter klistrad mot syntetsätet uppstår paniksvettningar från skinkorna som gör att man nästan glider av.
Där åkte jag, nervös sen tidigare, och höll dessutom på att glida av moppen tack vare rövsvetten. Nästa gång jag satte mig på mopeden tog jag ett par längre shorts, det fungerade.

Nu på eftermiddagen rullade jag in till market village (tittade på en karta när jag kom hem tidigare idag) för att köpa en ny kamera. Den andra dog ju. Så nu har jag en ny vattentålig kamera, hoppas den tål vatten bättre än den förra, den gick ju faktiskt sönder på grund av det.

Jag har ätit middag från små portionspåsar från Lotus och när jag kom hem efter mitt eftermiddagsäventyr kände jag mig som mopparnas konung.
Har föresten glömt att berätta att under vår sista kväll i Ao Nang på coconut bar satt jag och Marie och en av servitörerna och kastade tärning om vem som skulle bli kung av Ao Nang och gissa vem som vann? Ja ni gissa rätt, JAG!
Jag är inte bara världsmästare i sten sax och påsa jag är även kung av Ao Nang. Slå det om ni kan!

Hasta la vista


Dagens outfit, haha



Glad och överlevande mopedist



Påsmat



Den nya kameran, nån som testat?

Bussa eller flyga?

På måndag kommer ju min älskade pickis (Mikaela) ner men hon flyger till Krabi. Så jag måste på nåt sätt ta mig ner dit helst ungefär i den tiden som hon landar så vi tillsammans tar bussen till Ao Nang och hotellet. Jag har 3 alternativ:

1. Buss till bangkok 4 timmar + flyg från Bangkok till Krabi drygt 1 timme. Sammanlagde restid ca 6 timmar med väntan i Bangkok.


2. Tåg + buss. Budda vet hur lång tid det kan ta. Men en sak är säker och det är att tåget inte går direkt till Krabi utan måste byta någonstans till en buss.


3. Buss från Hua Hin till Krabi. Restid ca 9 timmar. Då är det direktbuss utan byten.


Alternativ 2 är i stort sätt uteslutet men visst hade det vart kul att ta tåget men det får i så fall bli från Bangkok och ner till Hua Hin efter shoppingdagarna när JAG FYLLER ÅR DEN 12 MARS, glöm för buddas skull inte det.
Så det står alltså mellan alternativ 1 och 3. Alternativ 1 är ca 200kr dyrare än alternativ 3 men då kommer jag till flygplatsen nästan samtidigt som pickis. Egentligen är det ju det som lockar mest MEN, och det finns ett gigantiskt men. Jag är ju sjukt flygrädd särskilt dom korta turerna. Jag trodde helt seriöst att vår sista stund var kommen när vi flög fån Bangkok till Phuket. Då lovade jag mig själv att inte utsätta mig för det igen förrän jag ska tillbaks till kylan i Norge igen.
Men samtidigt, 9 timmar på buss. Jag gjorde det i fredags och kommer få göra det när jag ska tillbaks till Hua Hin Mikaela åker hem. Det innebär att mitt arsle har suttit 18 timmar på den där jäkla bussen inom ungefär 3 veckor.
Vi får se. Ska leta upp nån turistbyrå imorn o höra mig för hur bussarna går och sånt där. Jag hyrt moppe från imorgon föresten, vi får se hur det går!?
Glömmer ju aldrig helvetesfärden på Koh Tao år 2009, eller gör du det Angi? ;)
10 min efter hyrd moppe rasar vi rätt in i en stor jäkla sten som hoppade fram precis när vi kom körandes. Typiskt stenarna på Koh Tao, ska alltid hålla på o jävlas med en.

Jaja väntar ivrigt på min kärlek som är på väg hem från skolan. Jag såg en dokumentär om kvinnor som desperat söker efter kärlek. Då kom jag tänka på att jag har ju faktiskt vart kär i 1 år och 31 dagar idag!


Hade hej




Att klara sig själv.

Jag har under dom är 2 dagarna i ensamhet insett att jag inte vill bo ensam. Nej det är mycket roligare att bo med en eller fler.
När man bor ensam måste man klara av allt själv. Städa, tvätta, handla, laga mat med mera med mera. Och hur kul är det att gå och handla? Särskilt när man är ensam?

Jag kan berätta om en liten liten insident som hände här i söndags innan marie åkte. Det blev då stopp i toaletten på övervåningen. Inte helt proppstop utan vattnet sipprade sakta sakta men säkert ner igen. Jag tänkte att "det här fixar jag lätt som en plätt". En händelse från Oslo poppade upp i huvet när Andreas gjorde stop i vår toalett där vi då hällde i åtskilliga liter med kokande vatten som löste upp det och sen gick det att spola som vanligt.
Jag testade med det först, kokade upp vatten och hällde i men inget hände. Det rann liksom inte ner. Helst ville jag inte gå till vaktmästaren och säga att det var stop i toaletten för jag tycker det är lite pinsamt faktiskt plus att det står i pärmen här att i värsta fall måste man bryta upp badrumgolvet och det hade inte jag nån lust med i alla fall.

Här i huset har vi inte direkt några verktyg för sånt där. Marie föreslog klorin, det brukar lösa upp både det ena och det andra men det har vi inte heller och jag hade ingen lust att dra bort till market village fr o leta klorin en halv dag.
Jag tänkte att skiten kan ju inte sitta så långt ner, bara jag hade haft en lite tjockare ståltråd av nåt slag som jag kunde sticka ner och förstöra det som satt fast.
Jag började leta runt men hittade inget matnyttigt. Sopkvasten var för rak, jag behövde nåt som var böjd. Så tändes en liten lampa över fårskallen, en gaffel! Där har vi det, tänkte jag. Den är både böjd och har spjut som lätt kan trasa sönder lite skit och papper.
Så jag letade först upp en passande plastpåse att trä om handen och armen, ska jag ner i toan och gräva tänker jag inte få nåt toavatten på huden i alla fall.
Sen valde jag noga ut en gaffel som lämpade sig för toajobbet och gick upp för trappan och in i badrummet. Då var det bara att gräva då!
Sagt och gjort. Ner på knä, trycka ner handen med gaffeln i högsta hugg i toalett hålet. Det var verkligen en genialisk idé om det inte hade vart så att röret går åt alla möjliga håll och börjar med en uppförsbacke!!!
Det var inte långt ifrån att jag fastnade med den där jäkla gaffeln där nere. Jag försökte ändå i ca 10 min innan jag konstaterade "Mission impossible"...

Jag försökte ignorera problemet men inatt drömde jag om toaletten och att den fungerade. Så idag fick jag bara svälja stoltheten och gå bort till vaktis och tala om för han att jag hade poblem med toaletten. Det var stopp, MEN inte helt proppstop.

15 minuter senare fungerade toaletten som vanligt. Hade vi varit två här hade det gått mycket snabbare att fixa det här problemet för då hade inte Jag vart tvungen att gå till vaktis och be om hjälp utan då kunde den andra göra det.

Jaja, nu ska jag vila lite. Heddå!

RSS 2.0